Τρίτη, 12 Σεπ 2017 07:07

Έναρξη εγγραφών στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδος

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά με πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις, ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδας, ξεκινά τις δραστηριότητες της φετινής χρονιάς (2017-2018) με τις εγγραφές στα χορευτικά τμήματα του.

Ο Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος, που δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης εδώ και 36 χρόνια, σκοπό έχει την προβολή της Κρήτης, του πολιτισμού, της περηφάνιας, της ιστορίας της… και ο χορός είναι αναπόσπαστο τμήμα όλων αυτών των χαρακτηριστικών. Με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, για ακόμη μια χρονιά θα δείξουμε το αυθεντικό κρητικό στοιχείο στους χορούς υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου δασκάλου κ. Κων/νου Μαργαρίτη (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ-τμήμα παραδοσιακών χορών) και σας προσκαλούμε στην μεγάλη πλέον αγκαλιά του Συλλόγου μας. Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, στις εκδρομές, στα χορευτικά σεμινάρια, συνδυάζοντας μουσική - κίνηση - χορό - αναψυχή. Ελάτε να ταξιδέψετε στην μακραίωνη ιστορία του νησιού μέσα από τις φιγούρες του μαλεβιζιώτη, τα «επαναστατικά» χτυπήματα του πεντοζάλη, τη σεμνότητα του Χανιώτη και τον ερωτισμό της σούστας.

Όπως και πέρυσι θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά και ενηλίκων (αρχαρίων & προχωρημένων) Εγγραφές – πληροφορίες κ. Μαργαρίτης τηλ 6986300337

Το ΔΣ του Συλλόγου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μουσικούς οι οποίοι θα διδάξουν παιδιά και ενήλικες μουσικά όργανα της Κρήτης (λύρα-λαούτο-μαντολίνο) καλύπτοντας μια πάγια απαίτηση πολλών ετών τόσο μελών όσο και φίλων του συλλόγου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα στοιχεία τους στο kriteslamias@gmail.com

Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του συλλόγου μπορούν να ενημερώνονται τόσο από το site www.kriteslamias.gr όσο και από τη σελίδα στο facebook «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ».