Δευτέρα, 14 Μαϊ 2018 09:11

έκθεση φωτογραφίας & επετειακές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος διοργανώνουν έκθεση επετειακής φωτογραφίας στο ισόγειο του νεοκλασικού κτηρίου της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 20 Μαίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται να κορυφώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπερασπιστών του Νησιού αλλά και των αδίκως δολοφονημένων αμάχων από τα Γερμανικά - Ναζιστικά στρατεύματα και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.
Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος - Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, η οποία τις έχει εντάξει στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μάχης της Κρήτης.
Το απόγευμα μετά τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα ακολουθήσουν ομιλίες τόσο για τα γεγονότα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον κο Χατζηελευθερίου όσο και για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης από την κα Αγλαία Τζιγκουνάκη - ιστορικό Msc, φιλόλογο.
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου και της Κρήτης από τα χορευτικά συγκροτήματα των συνδιοργανωτών Συλλόγων στην Πλατεία Ελευθερίας έμπροσθεν του κτηρίου της Περιφέρειας με την συμμετοχή των μουσικών συγκροτημάτων του κ. Παπαδόπουλου (Πόντιοι) και του κ. Γιάννη Κακλή (Κρήτες).