Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Σάββατο, 19 Νοε 2011 08:27
Ομελέτα με άγρια χόρτα Υλικά ½ κιλό σπαράγγια ή άγρια χόρτα γλυκά 5 αβγά 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Kαθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι. Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μισά από τα χτυπημένα αβγά. Όταν πήξει το μίγμα, απλώνουμε πάνω τα χόρτα και ρίχνουμε πάνω τους τα υπόλοιπα αβγά. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από πάνω
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:13
Ομαθιές Γέμιση: Εντόσθια χοίρου (σπλήνα, συκώτι, καρδιά) αμύγδαλα, σταφίδες, χόντρο ή ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο. Εκτέλεση: Διαλέγουμε έντερα χοίρου, τα πλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι και τα αφήνουμε 3 ημέρες, αλλάζοντας το νερό κατά διαστήματα. Βράζουμε τα εντόσθια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο νερό ψήνουμε το χόντρο ή το ρύζι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε λίγο ακόμα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα έντερα. Κάνουμε μερικές τρύπες στο έντερο μ’ ένα πιρούνι. Βράζουμε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις ομαθιές και ψήνουμε περίπου 1 ώρα.
Μπριτζόλες με μανιτάρια και χοντρό πιπέρι Υλικά: 4 μπριτζόλες χωρίς κόκαλο, πάχους 2 εκ. ¼ φλιτζανιού τσαγιού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο 1 και ½ κουτάλι σούπας λάδι 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 500 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 1 εσαλότ κομμένο 1κουταλιά σούπας μαϊντανός κομμένος 2 κουτάλια της σούπας κονιάκ 1 φλιτζάνι τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 70ο C. Καλύπτετε και τις 2 πλευρές της μπριτζόλας με το χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και το πιέζετε. Βάζετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρέας όταν το λάδι είναι καυτό. Τηγανίζετε το κρέας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, το γυρίζετε, το αλατίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και κρατάτε τις μπριτζόλες ζεστές στο φούρνο. Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια, το εσαλότ και τον μαϊντανό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά…
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:10
Μοσχάρι με πράσινες ελιές Υλικά 1 κιλό μοσχάρι ½ κιλό πράσινες ελιές 3-4 ντομάτες ώριμες 1 σκελίδα σκόρδο Κανέλλα Αλάτι, πιπέρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Aφού πλύνουμε το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ρίχνουμε τις πράσινες ελιές σε ζεματιστό νερό και όταν έχει μισοψηθεί το κρέας τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Μαγειρεύουμε το φαγητό για μισή ώρα ακόμα.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:08
  Μοσχάρι με αρακά Υλικά 1 κιλό μοσχάρι 1 κιλό αρακάς 1 φλιτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι 4-5 ντομάτες ώριμες 1 ματσάκι άνηθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Kόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει απ΄ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί. Κατόπιν, βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις το κρέας μισοψηθεί, ρίχνουμε τον αρακά με λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.  
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:07
Μακαρόνια με κιμά Υλικά ½ κιλό κιμάς 1 κρεμμύδι 2-3 ντομάτες ώριμες ½ ποτήρι κόκκινο κρασί ½ κιλό μακαρόνια ½ φλιτζάνι λάδι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Bάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστούν μαζί.Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και, αν θέλουμε,τα «καίμε» με λίγο λάδι (βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα να πάει το ζεστό λάδι παντού).Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τον κοκκινιστό κιμά.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 5 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr