Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:05
Μαγειρίτσα Υλικά: Εντόσθια αρνιών (συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, έντερα) 1 κρεμμυδάκι ξηρό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κουταλιές σούπας άνηθο 2 λεμόνια 2 αυγά 4 κουταλιές σούπας λάδι 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι, ανάλογο ζωμό Εκτέλεση: Πλένετε τα εντόσθια, ιδιαίτερα τα έντερα, τα οποία γυρίζετε και ξεβγάζετε πολλά νερά αφού τους ρίξετε λίγο λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσουν τελείως. Τα βάζετε με λίγο νερό να πάρουν 2-3 βράσεις και τα κόβετε αφού κρυώσουν μικρά κομμάτια (στο μέγεθος ρεβιθιού περίπου). Κρατάτε το ζωμό τους. Βάζετε το λάδι με το ξηρό κρεμμυδάκι στη φωτιά να ροδίσουν. Προσθέτετε τα χλωρά κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα εντόσθια, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζωμό από τα βρασμένα εντόσθια. Όταν θέλουν λίγο ώστε να ψηθούν τελείως προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και αφού βράσει ρίχνετε το ρύζι. Νερό ρίχνετε όταν χρειαστεί. Αυγοκόβετε πριν λασπώσει το ρύζι.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 17:01
Λουκάνικα καπνιστά Υλικά: Κρέας ψαχνό χοιρινό (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα έντερα) Αλάτι, πιπέρι, κύμινο Ξύδι Έντερα χοίρων Ανάλογα λεμόνια, πορτοκάλια Εκτέλεση: Παίρνετε τα έντερα του χοίρου, τα αδειάζετε προσεκτικά, τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 30-50 εκατοστών και τα πλένετε πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά αφού τα γυρίσετε. Προσθέτετε σε αυτά μέχρι να τα γεμίσετε κομμάτια λεμονιού και πορτοκαλιού (2 πορτοκάλια, 1 λεμόνι). Αλέθετε το κρέας του χοίρου σε χοντρή μηχανή ή το κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και το τοποθετείτε 2-3 ημέρες στο ξύδι τόσο, όσο να κρύβεται και το κρέας. Ο κιμάς είναι έτοιμος, όταν έχει ασπρίσει. Φουσκώνετε τα έντερα και τα κρεμάτε μέχρι να στεγνώσουν. Όταν ο κιμάς έχει ασπρίσει ξεφουσκώνετε τα έντερα και τα μαλακώνετε με χλιαρό νερό. Γεμίζετε τα έντερα και αφού δέσετε στις άκρες ελαφρούς κόμπους τα κρεμάτε για να στραγγίσουν τα υγρά που πήραν κατά το γέμισμα. Δημιουργείτε…
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 16:27
  Λαγός στιφάδο Υλικά 1 λαγός 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κιλό κρεµµύδια, µικρά για στιφάδο 1 φλιτζάνι κρασί 5-6 ώριµες ντοµάτες 3-4 δαφνόφυλλα αλάτι, πιπέρι, κύµινο 1 ξυλάκι κανέλα 1 κουταλιά ξίδι Εκτέλεση: Κόβουµε τον λαγό και τον βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κρασί. Τον αφήνουµε να βράσει λίγο και µετά ρίχνουµε τα κρεµµύδια, τις ντοµάτες αλεσµένες, το πιπέρι, το κύµινο και τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουµε να ψηθούν. Λίγο πριν σβήσουµε τη φωτιά ρίχνουµε και το ξίδι.  
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 16:25
Κρέας µε µελιτζάνες Υλικά 1 κιλό κρέας (χοιρινό, µοσχάρι ή αρνί ψαχνό) 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κιλό µελιτζάνες στενόµακρες 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί 3-4 µέτριες ντοµάτες 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι 1 ξυλάκι κανέλα Εκτέλεση: Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µέτριες φέτες, τις αλατίζουµε και τις αφήνουµε λίγη ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουµε, τις στεγνώνουµε και τις τηγανίζουµε ελαφρά. Κόβουµε το κρέας µικρά κοµµατάκια, το τσιγαρίζουµε µε λάδι και το σβήνουµε µε κρασί. Ρίχνουµε τις ντοµάτες, το σκόρδο, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και το αφήνουµε να σιγοψηθεί. Αφού µισοψηθεί προσθέτουµε και τις µελιτζάνες, να πάρουν µαζί δυο – τρεις βράσεις.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 16:20
Κουνέλι τηγανητό Υλικά1 κουνέλι 1 ποτήρι άσπρο κρασί λίγο δενδρολίβανο 3-4 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Εκτέλεση: Κόβουµε το κουνέλι σε µερίδες, το πλένουµε και το βάζουµε στη λεκάνη µε το κρασί, το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουµε στο κρασί για µερικές ώρες. Μετά το στραγγίζουµε, το αλευρώνουµε και το τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο λίγο από τη µία και λίγο από την άλλη πλευρά.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 06:27
Κουνέλι ριγανάτο Υλικά 1 κουνέλι 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο χυµό 2 λεµονιών 1 κεφάλι σκόρδο, αλάτι, πιπέρι 2 κουταλάκια ρίγανη 2 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Κόβουµε το κουνέλι µερίδες και το βάζουµε στην κατσαρόλα µε όλα τα υλικά. Το αφήνουµε να ψηθεί και να µείνει µε πηχτή σάλτσα.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 6 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr