Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 06:25
  Κουνέλι µε ρύζι Υλικά 1 κουνέλι 1 κρεµµύδι 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2-3 ώριµες ντοµάτες 2 ποτήρια ρύζι αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουµε το κουνέλι σε µέτρια κοµµάτια. Σε µια κατσαρόλα βάζουµε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουµε το κουνέλι µαζί µε το κρεµµύδι. Σβήνουµε µε το κρασί, χαµηλώνουµε τη φωτιά και το αφήνουµε να σιγοβράσει. Προσθέτουµε τις ντοµάτες αλεσµένες και αποτελειώνουµε το βράσιµο. Ύστερα το βγάζουµε από την κατσαρόλα, ρίχνουµε 4 ποτήρια νερό και αφού βράσει ρίχνουµε και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά της ώρας ξαναβάζουµε το κουνέλι στην κατσαρόλα και σβήνουµε τη φωτιά.  
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 06:24
Κουνέλι με κύμινο (4-5 μερίδες) Υλικά: 1 κιλό κουνέλι 1 ποτήρι νερού λάδι 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι, κύμινο Εκτέλεση: Κόβετε σε κανονικές μερίδες το κουνέλι και το βάζετε με το λάδι στη κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε για 5 λεπτά. Μετά προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
Κουνέλι µε γιαούρτι και αυγά Υλικά 1 κουνέλι 2 λεµόνια 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ½ κιλό γιαούρτι 4 αυγά αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουµε το κουνέλι, το περιχύνουµε µε τα λεµόνια και το αφήνουµε κάµποσες ώρες. Μετά το βάζουµε σε ταψί, το αλατοπιπερώνουµε, το περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και λίγο νερό και το ψήνουµε στον φούρνο. Όταν ψηθεί το βγάζουµε από τον φούρνο, ανακατεύουµε το γιαούρτι µε τα αυγά χτυπηµένα και 2-3 κουταλιές νερό και µε το µείγµα αυτό περιχύνουµε το κουνέλι. Βάζουµε ξανά το φαγητό στον φούρνο µέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:54
Κουνέλι µε γιαούρτι Υλικά 1 κουνέλι ½ φλιτζάνι βούτυρο ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ½ κιλό γιαούρτι αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Γεµίζουµε την κοιλιά του κουνελιού µε το γιαούρτι και το ράβουµε. Ύστερα το αλατοπιπερώνουµε και το αλείφουµε µε το βούτυρο και µε το ελαιόλαδο. Το βάζουµε σε ένα ταψί και το ψήνουµε περίπου 2 ώρες σε µέτρια θερµοκρασία φούρνου µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:53
Κουνέλι µε αγκινάρες Υλικά 1 κουνέλι 1 κιλό πατάτες ½ κιλό κολοκυθάκια 10 καρδιές αγκινάρας χυµό 2 λεµονιών αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Προετοιμασία Τηγανίζουµε ελαφρά τις πατάτες αφού τις έχουµε κόψει σε φέτες, τα κολοκυθάκια ολόκληρα, τις καρδιές αγκινάρας χαραγµένες στα τέσσερα και το κουνέλι κοµµένο σε µέτρια κοµµάτια. Τα βάζουµε όλα µαζί στην κατσαρόλα και τα περιχύνουµε µε ελαιόλαδο, τον χυµό 2 λεµονιών και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουµε και αφού το αφήσουµε να πάρει 2-3 βράσεις, το φαγητό είναι έτοιµο.
Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη Υλικά 1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ. 2/3 νεροπότηρου λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο χυμός τριών μεσαίων λεμονιών 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ή ένα κουτ. του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι, 1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί (6 άτομα) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το σβήνουμε με το κρασί και αφού ροδίσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, ένα ποτηράκι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Σερβίρεται με πατάτες φούρνου ριγανάτες.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 7 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr