Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:51
Κουνέλι κρασάτο Υλικά 1 κουνέλι 1 ποτήρι κρασί µοσχάτο 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό ½ ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ¼ του κιλού µαύρες ελιές ¼του κιλού λαδοτύρι αλάτι πιπέρι θρούµπι Εκτέλεση: Κόβουµε το κουνέλι σε κοµµάτια και το µαρινάρουµε 1 µέρα στα κρασιά. Τσιγαρίζουµε το κουνέλι και το σβήνουµε µε τη µαρινάδα, προσθέτοντας τις ελιές και 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουµε το αλάτι, το πιπέρι και το θρούµπι. Το αφήνουµε να βράσει περίπου 1 ώρα. Όταν κοντεύει να βράσει προσθέτουµε το λαδοτύρι κοµµένο σε κύβους.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:50
Κουνέλι κοκκινιστό Υλικά 1 κουνέλι 2 κρεμμύδια 3-4 ώριμες ντομάτες 1 φλιτζάνι λάδι ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Aφού πλύνουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε με το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί. Το παρακολουθούμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.Όταν το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό με τηγανητές πατάτες.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:49
Κουνέλι γεµιστό µε µυζήθρα Υλικά 1 κουνέλι µέτριο 1 κιλό µυζήθρα ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αφού αλείψουµε το κουνέλι µε τα µπαχαρικά και µε το βούτυρο, το γεµίζουµε µε τη µυζήθρα. Μετά το δένουµε ή το ράβουµε µε κλωστή, το τυλίγουµε σε λαδόκολλα και το ξαναδένουµε. Το ψήνουµε σε χαµηλή θερµοκρασία στον φούρνο.
Κουνέλι αυγολέµονο µε αντίδια Υλικά 1 κουνέλι µέτριο, κοµµένο σε κοµµάτια 2 µάτσα αντίδια 4 φρέσκα κρεµµυδάκια 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο άνηθο 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 2 λεµόνια 2 αυγά αλάτι – πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουµε τα αντίδια από τα κίτρινα και ταλαιπωρηµένα φύλλα. Τα πλένουµε πολύ καλά και τα κόβουµε σε κοµµάτια. Σοτάρουµε το κουνέλι µε το ελαιόλαδο ελαφρά. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουµε το κρέας να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουµε τα αντίδια και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουµε για 25 λεπτά ακόµα. Χτυπάµε τα αυγά και ρίχνουµε σιγά σιγά το λεµόνι. Συνεχίζουµε το χτύπηµα µ’ ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο από τον ζωµό του φαγητού. Περιχύνουµε το φαγητό µε το αυγολέµονο και ανακινούµε λίγο την κατσαρόλα, πάνω σε πολύ σιγανή φωτιά. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.
  Κοτόπουλο στον φούρνο µε τυρί Υλικά 1 κοτόπουλο ½ κιλό τυρί (κατά προτίµηση γραβιέρα) βούτυρο αλάτι Εκτέλεση: Κόβουµε το κοτόπουλο µέτρια κοµµάτια και το βράζουµε. Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, βγάζουµε τα πολλά κόκαλα. Βουτυρώνουµε ένα ταψί, στρώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και σκεπάζουµε το καθένα µε ένα κοµµάτι τυρί γραβιέρα. Ψήνουµε λίγη ώρα στον φούρνο µέχρι να λιώσει το τυρί.  
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:47
Κοτόπουλο στον φούρνο Υλικά 1 κοτόπουλο 2 φλιτζάνια τριµµένη φρυγανιά 1 φλιτζάνι γάλα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουµε το κρέας σε µεγάλες µερίδες, το αλατοπιπερώνουµε, βουτάµε µία µία τις µερίδες στο γάλα και τις περνάµε από την τριµµένη φρυγανιά έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες. Τοποθετούµε τις µερίδες σε ταψί που το έχουµε επιστρώσει µε λαδόχαρτο αλειµµένο µε βούτυρο ή ελαιόλαδο και το ψήνουµε στον φούρνο χωρίς να το γυρίσουµε.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 8 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr