Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:46
Κοτόπουλο ριγανάτο Υλικά 1 κοτόπουλο 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ελαιόλαδο για τηγάνισµα 1 κρεµµύδι 1 ποτήρι του κρασιού λεµόνι 1 κουταλιά ρίγανη αλάτι Εκτέλεση: Τεµαχίζουµε το κοτόπουλο σε µέτρια κοµµάτια και το βάζουµε σε νερό όπου έχουµε ρίξει µια χούφτα αλάτι. Αφού το αφήσουµε για 4 ώρες, το βγάζουµε και αφαιρούµε το δέρµα. Τηγανίζουµε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το βάζουµε στην κατσαρόλα µε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι κοµµένο στα τέσσερα, το λεµόνι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και νερό να σκεπαστεί. Βράζουµε το κοτόπουλο µέχρι να µείνει µε το ελαιόλαδο.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:45
Κοτόπουλο µε µπάµιες Υλικά 1 κοτόπουλο 1 κρεµµύδι 1 κιλό µπάµιες 5-6 ντοµάτες 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κουταλάκι ζάχαρη λεµόνι ή ξίδι Εκτέλεση: Κόβουµε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Αφού ροδίσει ρίχνουµε στην κατσαρόλα τις ντοµάτες τις οποίες έχουµε ξεφλουδίσει και έχουµε ψιλοκόψει, προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουµε να σιγοψήνεται. Όταν ψηθεί το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα. Έχουµε πλύνει τις µπάµιες, τις έχουµε καθαρίσει και τις έχουµε περιχύσει µε χυµό λεµονιού ή ξιδιού. Τις αφήνουµε 1-2 ώρες και µετά τις ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε λίγο νερό, αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Αφήνουµε τις µπάµιες να ψηθούν σε µέτρια φωτιά και δεν τις ανακατεύουµε, απλώς κατά διαστήµατα κουνάµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσουν.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:44
Κοτόπουλο µε κάστανα Υλικά 1 κοτόπουλο, 1,5 κιλό 2 µέτρια κρεµµύδια 1 κόκκινη πιπεριά 2 κιλά κάστανα 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι (6 μερίδες) Εκτέλεση: Πλένουµε το κοτόπουλο, το κόβουµε σε µερίδες, το στραγγίζουµε, το αλατοπιπερώνουµε, το τσιγαρίζουµε στο ελαιόλαδο 10 λεπτά και το σβήνουµε µε το κρασί. Κόβουµε τα κρεµµύδια και την πιπεριά σε κοµµατάκια και τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουµε να τσιγαριστούν όλα µαζί για 2-3 λεπτά, ρίχνουµε λίγο νερό και βράζουµε το φαγητό µας σε µέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουµε τα κάστανα καθαρισµένα και βρασµένα για άλλα 10 λεπτά ακόµα. Μπορούµε αντί για νερό να βάλουµε δύο τριµµένες ώριµες ντοµάτες.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:43
Κοτόπουλο µε γλιστρίδα Υλικά 1 κιλό γλυστρίδα 1 κιλό µικρά κολοκυθάκια 1 κοτόπουλο κοµµένο σε κοµµάτια 2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα 2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο αλάτι φρεσκοτριµµένο πιπέρι Εκτέλεση: Τσιγαρίζουµε το κοτόπουλο και το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 35 λεπτά περίπου. Ρίχνουµε τις πατάτες, λίγο νερό ακόµη, αν χρειάζεται, και συνεχίζουµε το ψήσιµο 15 λεπτά ακόµα µε σκεπασµένη την κατσαρόλα. Βάζουµε τα κολοκυθάκια, τη γλυστρίδα, τις ντοµάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακινούµε την κατσαρόλα για να αναµειχθούν καλά τα λαχανικά µε το κοτόπουλο. Σιγοψήνουµε για 25-30 λεπτά, µέχρι το φαγητό να µείνει µε το λάδι του µόνο. Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο.
Πέμπτη, 17 Νοε 2011 05:41
Κοτόπουλο µε γιαούρτι Υλικά 1 κοτόπουλο 2 λεµόνια 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 2-3 κουταλιές βούτυρο ½ κιλό γιαούρτι, 4 αυγά αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουµε το κοτόπουλο, το περιχύνουµε µε τα λεµόνια και το αφήνουµε κάµποσες ώρες. Μετά το βάζουµε στο ταψί, το αλατοπιπερώνουµε, το περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και λίγο νερό και το ψήνουµε στον φούρνο. Όταν ψηθεί το βγάζουµε από τον φούρνο, ανακατεύουµε το γιαούρτι µε τα αυγά χτυπηµένα µε 2-3 κουταλιές νερό και µε το µείγµα αυτό περιχύνουµε το κοτόπουλο. Βάζουµε ξανά τοφαγητό στον φούρνο µέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:48
Κοτόπουλο µε αρακά Υλικά 1 κοτόπουλο 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο µισό κιλό αρακά αλάτι, χυµό 2 λεµονιών Εκτέλεση: Κόβουµε σε µεγάλες µερίδες το κοτόπουλο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε στο ταψί µε το δέρµα προς τα κάτω περιχύνοντάς τες µε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή λιωµένο βούτυρο. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και το βάζουµε στον φούρνο στους 200 βαθµούς. Στη µισή ώρα περίπου ανοίγουµε, ξεσκεπάζουµε το ταψί, γυρίζουµε τις µερίδες και τις περιχύνουµε µε χυµό λεµονιού. Όταν είναι σχεδόν ψηµένο ρίχνουµε στα ενδιάµεσα τον αρακά και ψήνονται µαζί, περίπου 15 λεπτά της ώρας.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 9 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr