Οση αξια κουβαλει ενα κομματι Κ Ρ Η Τ Η δεν το χαριζω κι ας μου πουν να παρω τον πλανητη
Απ' του Εθνάρχη την κορφή γνώρισες τα Χ α ν ι ά μας το ενετικό λιμάνι μας και τα αισθήματα μας
Σου το 'χα πει κάποτε, θα σου το πω και τώρα στο Ρ έ θ υ μ ν ο ο ήλιος παντα φαίνεται μετά απο κάθε μπόρα
Πηρες κακουργα ξενητια τις ομορφες στιγμες μου αχ να'μουν στο Η ρ ά κ λ ε ι ο να πινω τις ρακες μου
Τη χάρη σου ζηλεύουνε του κόσμου όλα τα μέρη, Λ α σ ί θ ι μου πανέμορφο χειμώνα καλοκαίρι
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:47
Κότα και Ζυγούρι πιλάφι Υλικά 1 κιλό ζυγούρι 1 κότα 1 1/2 κιλό 2 νεροπότηρα ρύζι (όχι σπυρωτό)* 6 νεροπότηρα ζωμό 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού,  αλάτι (8 άτομα) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά,  το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (20 λεπτά περίπου). Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας. Αν θέλουμε, μπορούμε να…
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:46
Κολοκύθια με αυγά (σφουγγάτο) Υλικά 1 κιλό κολοκύθια, 1/2 κιλό ντομάτες, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κρεμμύδι, 5 αυγά, αλάτι, πιπέρι. Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε τις ντομάτες το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε με αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν. Μισό κιλό ρεβίθια, 1 κρεμμύδι,1 φλυτζάνα ελαιόλαδο,2 λεμόνια, 1 κουτάλι αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:45
Κόκορας κρασάτος Υλικά (6 μερίδες) 1 κόκορας ½ κιλό κρασί άσπρο 5 ντοµάτες τριµµένες 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κρεµµύδι 2-3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές µαϊντανό αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Τσιγαρίζουµε τον κόκορα µαζί µε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Σβήνουµε µε το άσπρο κρασί και προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουµε περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν βράσει προσθέτουµε τον µαϊντανό.
Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια (6 μερίδες) Υλικά: 1 κόκορας (1,5 – 2 κιλά περίπου, κομμένος σε μερίδες) 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί ξηρό 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 1 ξυλάκι κανέλας 3-4 καρφάκια γαρύφαλλου αλάτι, πιπέρι 1 πακέτο μακαρόνι Νο 3 Κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του κόκορα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τον κόκορα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα. Όσο βράζει το φαγητό, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα, βγάζετε και πετάτε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια για να πάρουν μια βράση. Τα ανακατεύετε να πάει…
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:42
  Κεφτέδες αυγολέµονο Υλικά 1 κιλό κιµά 250 γρ. ψίχα ψωµιού 2 κρεµµύδια µαϊντανό, δυόσµο 1 φλιτζάνι τυρί τριµµένο 2 ασπράδια αυγών αλάτι, πιπέρι λάδι και αλεύρι για το τηγάνισµα Για τη σάλτσα: 2-3 κρεµµύδια 1 ρακοπότηρο ξίδι 1 κρασοπότηρο γάλα 2 κρόκους Εκτέλεση: Ετοιµάζουµε το µείγµα για τους κεφτέδες, τους πλάθουµε, τους αλευρώνουµε και τους τηγανίζουµε λίγο. Ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια και τα βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό τους, ρίχνουµε το βούτυρο να τσιγαριστούν ελαφρά και τα σβήνουµε µε ξίδι. Προσθέτουµε πάλι λίγο νερό να βράσει και ρίχνουµε µέσα τους κεφτέδες να πάρουν µερικές βράσεις. Χτυπάµε τους κρόκους, προσθέτουµε το γάλα, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά αλεύρι, 1 κουταλιά βούτυρο και λίγες κουταλιές από το ζουµί από την κατσαρόλα. Περιχύνουµε το φαγητό στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε και σβήνουµε τη φωτιά.  
Τετάρτη, 16 Νοε 2011 16:41
Κεφτεδάκια Υλικά 2-3 κολοκυθάκια 2-3 πατάτες 1 κιλό κιµά 1 κρεµµύδι 2-3 φέτες µπαγιάτικο ψωµί µουσκεµένο σε γάλα ή κρασί και στραγγισµένο 2-3 αυγά 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί ξυσµένο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουµε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα λιώνουµε και τα ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουµε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουµε και τα τηγανίζουµε.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 10 από 21

Διεύθυνση Συλλόγου

Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος
Όθωνος 1, Πλατεία Λαού
Λαμία, ΤΚ: 35100

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22310 23881
email: info@kriteslamias.gr